typografie - posters - animaties


letterontwerp


blocnote


juni 2017


de ontwikkeling van een pixelproof font


blocknote
Frederic C. Billingsley gebruikte in 1965 voor het eerst het woord pixel. Het woord is een samentrekking van de twee Engelse woorden picture en element. En dit is precies wat een pixel is een element of een onderdeel van een groter geheel namelijk een afbeelding. Zo’n afbeelding kan een woord zijn, een tekening of een foto. Hetgeen je op dit moment op je beeldscherm ziet is een verzameling pixels. Het aantal pixels op een scherm is bepalend voor de resolutie. Hoe meer pixels, hoe verfijnder een beeld kan worden weergegeven. Deze verfijndheid resulteert in een optisch gevoel van scherpte.

Het vormen van letters en cijfers met blokjes kan een goede oefening zijn voor een student bij het ontwerpen van zijn eigen eerste lettertype.
Het font Blocnote speelt met het begrip pixel. Hierbij kun je zien dat met een relatief groot formaat pixel toch nog goed leesbare letters en cijfers kunnen worden ontworpen. Het is niet een font dat geschikt is voor langlopende teksten. Maar voor kopjes of voor posters kan het font geschikt zijn. Er zijn vele variaties in kleur en vorm mogelijk. Het font kan kostenloos worden besteld via de contactgegevens.


bronnen:

Shaffy, R.,
lied: 't is stil in Amsterdam,
album: Ramses 11,
1966.

Shaffy, R.,
lied: Als het stormt,
album: Zonder bagage,
1971.

Shaffy, R.,
lied: Mateloos,
album: Sterven van geluk,
1988.

List, L., Shaffy, R.,
lied: Pastorale,
album: Pastorale,
1969.

Shaffy, R.,
lied: Zonder bagage,
album: Zonder bagage,
1971.De website dreasevers.nl is te zien op tablet, laptop of desktop.

Wilt u contact opnemen met André Evers dan kan dit via:
+31641480058
info@dreasevers.nl