illustraties - project - posters


groepstentoonstelling


roots


januari 2017


de kapel van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag


Het is boeiend en leerzaam om te zien hoe een groep kunstenaars vanuit een gezamenlijk vertrekpunt ieder hun eigen morfologische onderzoeks- traject afleggen, om na drie maanden weer samen te komen in één bijzonder gevarieerde expositie. Natuurlijk is het fijn wanneer het eind-resultaat de bezoeker op verschillende manieren weet te raken, maar bij deze tentoonstelling excelleerde de visualisatie van de weg die iedere individuele kunstenaar had afgelegd.

In een mensenleven kijkt men soms terug. De mens kan er gaandeweg achter komen dat, door opgedane inzichten, het verleden er anders uitzag dan het construct van zijn onderbewuste. Soms veranderd de tint waar-mee de mens zijn verleden heeft ingekleurd door ervaringen of inzichten in het heden. In deze tentoonstelling heb ik, aan de hand van verschillende technieken, geprobeerd om de bezoekers te stimuleren om letterlijk vanuit een nieuw perspectief naar hun eigen roots te kijken. Het is goed om je te realiseren dat men voortkomt uit een lange traditie welke na ons zijn weg vervolgt.

Wisselende technieken zoals fotografie, collages, steendruk, droge naald techniek en zeefdruk vormden gezamenlijk een zoektocht naar de beste manier om de boodschap over te brengen. Een installatie waarbij de wortels al draaiend al hun facetten lieten zien. Een spiegel die zorgde voor een nieuw perspectief.


De website dreasevers.nl is te zien op tablet, laptop of desktop.

Wilt u contact opnemen met André Evers dan kan dit via:
+31641480058
info@dreasevers.nl